15 Nisan 2019 Pazartesi

Erich Kästner-Hayvanlar Toplantisi


Orijinal adı: Dubbele Lotje
Çeviri:Süheyla Kaya
Yayınevi: Can Çocuk Yayınları
                                                Sayfa: 91



Erich Kästner
23 şubat 1899’da Dresden’de doğdu. Birinci dünya savaşına katildi. Savaştan sonra liseyi bitirdi ve üniversitede alman dili,tarih,felsefe ve tiyatro tarihi okudu. Gazetelerde redaktör ve tiyatro eleştirmeni olarak çalıştı. İkinci dünya savaşından sonra  tiyatro ve film alanlarında çalıştı. 196 yılında edebiyat çalışmalarına son verdi.1974 yılında Münih’te öldü.Yaşamı boyunca yapıtları çok ödüle layık görüldü.Çocuklar için yazmış olduğu kitaplar bütün dünyada çeşitli dillere çevrildi. Kästner, Alman çocuk edebiyatında yeni bir çığır açmış,çocuk kitaplarını gerçekçi temeller üzerine oturtmuştur.

Hayvanlar Toplantısı

Kitap 8 yaş üzeri çocuklar için yazılmış ve basılmış olsa da bence her yaştan okura hitap ediyor. Ayrıca kitabın arka kapağında yazan “Tüm ham maddeler laboratuvarda testten geçirilmiş ve sağlığa zararlı herhangi bir maddeye rastlanmamıştır.” ve Davranış Bilimleri Enstitüsünden alınan çocuklar için uygunluk testi öncelikle hem bir okur hem de bir anne olarak çok hoşuma gitti. 
Kitap çocukları insanların sebep olduğu savaşlardan ve onun beraberinde getirdiği tüm kötü olaylardan korumak için bütün hayvanların bir araya gelip bir kongre yapmasıyla başlıyor.Devamında kitabı okurken gelişen olaylarla da  aslında hayvanların insanlara vermiş öğütlere ve derslere gerçekten çok şapka çıkaracaksınız.Barış temalı çok naif ve bir kaç saatte bitirebileceğiniz bir kitap. Ama kitaba yönelik yapabileceğim bir tek olumsuz eleştiri var oda kitapta bütün önemli işleri ve kararları veren hayvanların ve insanların erkek olması. Herkese keyifli okumalar şimdiden.#T

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder